Schakelbibliotheek op School

 
‘De Bibliotheek op school’ werkt samen met Bibliotheek Katwijk. Het doel is om het leesplezier en de leesmotivatie van de leerlingen te verhogen.  De Schakelbieb brengt een aantrekkelijke collectie boeken binnen handbereik van de leerlingen. Daarnaast is het een vindplaats voor betrouwbare informatie en kan er gebruik worden gemaakt van een online catalogussysteem (boeken bekijken en reserveren).
Uit de onderzoeken: ”Meer lezen, beter in taal” en ”Vrij lezen en voorlezen - op school en thuis“  blijkt dat er een bewezen positief effect op de taalontwikkeling van leerlingen is.
Veel lezen:
Verhoogt de leesvaardigheid en het taalgevoel.
Zorgt voor uitbreiding van de woordenschat.
Prikkelt de fantasie en het inlevingsvermogen.Uw kind plukt hier direct de vruchten van.
Door dit gratis schoollidmaatschap kan uw kind ook gratis lid worden van de bibliotheekvestiging bij u in de buurt. Daar is een uitgebreidere collectie beschikbaar. Op de website van onze school staat een link naar de website van ‘De Bibliotheek op school’. Zo kunnen kinderen thuis op zoek gaan naar boeken, websites en filmpjes. Uw kind kan inloggen met zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord van school. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de leescoördinator of leesconsulent. De leesconsulent, vanuit Bibliotheek Katwijk, is Joke Prins. Contactpersonen van De Schakel zijn de leescoördinatoren Iris Beenen en Jannet van Duijvenboden.