Nieuwsitems

Bezoek voedselbank

08-maart-2018

Op donderdag 8 maart brachten we een bezoek aan de voedselbank met leerlingen uit alle groepen. We werden welkom geheten door Enid (bekend van de OR) en Marleen (die het bezoek de afgelopen jaren heeft ontvangen en gaat stoppen bij de Voedselbank). We kregen een glaasje limonade en een koekje en Enid vertelde wat de Voedselbank allemaal doet. Dat de Voedselbank Katwijk voor 160 gezinnen zorgt in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.
Er werken ontzettend veel vrijwilligers voor de Voedselbank, mensen die van en naar winkels rijden om spullen op te halen, de mensen die de kratten vullen, sorteren van eten, maar er kunnen ook andere spulletjes die bij de Voedselbank gebracht worden, zoals speelgoed en kleding of babyspullen. Ook komt er af en toe een kapper langs bij de Voedselbank, zodat je een gratis knipbeurt kunt krijgen.
Ook kregen we  de verjaardagsdoos te zien, die een kind krijgt als hij of zij jarig is. Met een cadeautje er in, lekkers voor de visite, lekkers om te trakteren op school, slingers en ballonnen. De kinderen waren onder de indruk om te horen dat er soms daar geen geld voor is! Ze beseften heel goed hoe bevoorrecht we zijn!
Daarna gingen we helpen met het vullen van de kratten voor de gezinnen en als laatste kregen we een rondleiding door het gebouw. Daar zagen we de voorraden en het `kledingwinkeltje` waar cliënten van de Voedselbank kleding mogen uitzoeken. Ook hoorden we van Enid dat er vooral behoefte is aan potjes en blikjes groente!
We sparen nog t/m donderdag 22 maart.