Peuterspeelzaal en BSO Partou

Partou heeft in het gebouw van de Schakel een eigen lokaal tot haar beschikking waarin zowel een peuteropvang als buitenschoolse opvang gevestigd is.
 
Peuteropvang Partou
  
Wat is er fijner dan voordat je naar de basisschool mag al bekend te zijn in en om het gebouw. Ook kan je bij ons alvast leren. Leren hoe we met elkaar spelen, hoe we in de kring gaan en hoe we in een rij naar buiten lopen. Allemaal vaardigheden die goed van pas komen op school. Bij ons maak je alvast de eerste stapjes voor de basisschool. Met het programma dat wij aanbieden wordt een basis gelegd om spelenderwijs te leren.
Samen met je vriendjes en vriendinnetjes alles ontdekken en vooral ook van elkaar leren. En met een beetje geluk gaan jullie daarna samen naar de kleuters bij de Schakel.

Buitenschoolse opvang bij Partou
Kindercentrum Partou verzorgt de buitenschoolse opvang (bso) voor de zes basisscholen van de vereniging voor PCBO te Rijnsburg.
Partou  is een professionele kinderopvangorganisatie met een ruime ervaring op het gebied van buitenschoolse opvang. Het plezier van de kinderen staat voorop. Buitenschoolse opvang is vrije tijd!
Kinderen mogen zelf kiezen met wat en wie ze spelen. Een gevarieerd spel- en speelgoedaanbod zorgt ervoor dat elk kind in zijn spelbehoefte kan worden voorzien.
Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd: van knutselen, tot kook-, sport- en spelactiviteiten. Alles onder begeleiding van enthousiaste gediplomeerde groepsleiding.

De opvangtijden zijn aangepast aan de schooltijden. De opvang van de VSO (Voorschoolse opvang) vindt voor leerlingen van De Schakel plaats op de Wegwijzer vanaf 6.45. De kinderen worden dan door de medewerkers van de VSO naar de klas gebracht. In de middag worden de kleuters opgehaald uit de klas. De kinderen van groep 3 en 4 komen zelfstandig naar het lokaal van de BSO. Wanneer de kinderen 8 jaar zijn, mogen ze overstappen naar de opvang bij BSO de Poel, gevestigd in de Julianaschool. Hier hebben we een 8+ groep waar de activiteiten aangeboden worden op leeftijd. Hierdoor blijft de BSO ook voor de oudere kinderen een leuke beleving. In de vakanties en tijdens vrije dagen kunnen de kinderen de hele dag opgevangen worden, de opvang vindt dan vaak plaats bij de Speelwijzer in basisschool de Wegwijzer. Ook daar zijn de openingstijden van 6.45 tot 18.30 uur. Tijdens studiedagen wordt er op aanvraag opvang aangeboden.


http://De Schakel POV / BSO: https://deschakel.pcborijnsburg.nl/Home/Peuterspeelzaal
De Poel BSO: https://www.partou.nl/kinderopvang/rijnsburg/bso-de-poel-2
De Speelwijzer BSO: https://partou.nl/nl/kinderopvang/rijnsburg/bso-koningin-julianalaan-2a